Hoofdstuk 2

Op een kille vrijdagmorgen rond 13 februari in het jaar 666 voor Christus werd Het Land van Achouffe opgeschrikt : de gigantische ondergrondse brouwerij werd vernield door een immense ontploffing en dito aardbeving. Naar de oorzaak van deze reusachtige ramp wordt in kaboutermiddens nog steeds gezocht. Het kabouterparket stapte ter plaatse af.

Reliëf van België Het plateau van baraque Fraiture zakte een goede 66 meter in elkaar. Sindsdien is het hoogste punt van België enkele tientallen kilometers verderop : Signal de Botrange (694m). Baraque Fraiture is met 651 meter nu nog de tweede hoogste top van België.

Friture Baraque Als cullinair aandenken werd daar de eerste frituur van België opgericht, die er voor zorgde dat België ook het Land van de Friet wordt genoemd.

Nooit meer zou de mensheid nog zo’n grote brouwerij kennen !

De Vliegende Brouwkabouter Door deze mysterieuze ontploffing werd de ondergrondse brouwerij mede met het gehele CHOUFFE-volkje en hun geheimen in de aarde verzwolgen. Eén kabouter was goddank de ramp ontsprongen en vloog met zijn vliegende bok het heelal in. Onze vliegende Brouwkabouter draagt nog steeds het geheim van het kabouterbier bij hem. Niemand zag hem ooit terug zodat de geschiedenis geweld werd aangedaan.

In de jaren tachtig van de twintigste eeuw na Christus werd dit geweld ontwricht, en werd de vliegende Brouwkabouter hier en daar waargenomen.

Klik op de foto om ze groter te zien.